Not known Facts About gebze radyant ısıtıcılar

Temel çalışma prensibi sıcaklığın ışınım ile taşınması olan radyant ısıtıcılar düşük maliyetli ısınma sağlar. Radyant ısıtıcılar bulundukları ortamdaki havayı direkt ısıtmazlar, maddenin ısınmasıyla ortama yayılan ısı yalıtım durumuna göre kapasite farklılıkları gösterebilir.

Genellikle ince ve düz bir yapıya sahip olan seramik radyant ısıtıcılar, ısıyı doğrudan yüzeylere ve nesnelere yönlendirir. Ayrıca, estetik tasarımlarıyla mekanın dekorasyonunu bozmazlar, uzun ömürlüdürler ve sessiz çalışırlar.

Bu tür radyant ısıtıcılar hareketli parçalara sahip olmadıklarından on senenin üzerindeki bir zaman diliminde hemen hemen arızasız bir şekilde görev yapmaktadır. Açık yanma odalı ( parlak) radyant ısıtıcılarda cihazlara uygulanan detay iyileştirme çalışmaları ile, esas itibariyle ışınım miktarını yükseltmeyi hedeşeyen verim artışları sağlanmaktadır. Yeni bir tür açık yanma odalı radyant ısıtıcılarda, ısı yalıtımlı kapalı bir yansıtıcıya sahiptir. Baca gazı ısı akımı yansıtıcının iç taraşarı boyunca akmakta ve bu şekilde bakiye enerjisini ısı olarak yansıtıcıya transfer etmektedir. Böylece yansıtıcının iç tarafı yaklaşık three hundred°C’lik bir sıcaklığa ısınmakta ve insanların bulunduğu bölgeye uzun dalga boylu ışınım (sekonder ışınım) neşretmektedir. Yansıtıcının içindeki baca (atık) gazı yastığı H2O ve CO2 miktarı nedeniyle alt tarafa ilaveten gaz ışınımı neşretmektedir. Yansıtıcı gövdesinin ve yanma odasının (hücresinin) geometrik olarak özel şekildeki yerleşimi ile sağlanan gaz/hava-karışımı ön ısıtması da enerjinin daha iyi kullanılmasını mümkün kılmaktadır.

Yüksek tavanlı, büyük hacimli binalar için ise en perfect ve en ekonomik sistem radyant ısıtma sistemidir. Radyant ısıtma günümüzde sadece endüstriyel alanlarda değil, current market, spor salonu, kafe ve teras gibi açık alanlarda da sıkça kullanılmaktadır.

Systemair'in geniş radyant ısıtıcı yelpazesi, hem toplam ısıtma hem de bölgesel veya noktasal ısıtma için çözümler içerir. Radyant ısıtıcılarımız güneşi taklit ettiğinden, ısı yalnızca ışınlar bir yüzeye çarptığında yayılır ve oda sıcaklığı kullanıcı konforuna göre ayarlanabilir.

Radyant ısıtıcılar kazan dairesi ve bu gibi ekipmanları gerektirmez. Ayrıca tavan ve zemin arasında minimal sıcaklık farkı sağlanır. Bu ısıtıcı modelleri kolay montaj ve düşük yatırım maliyeti ile kısa zaman içerisinde kendini amorti eder. Radyant ısıtıcılar sayesinde farklı alanların farklı sıcaklık seviyesi ile ısıtılması mümkün olur.

Radyant ısıtıcılar sıcak sulu radyant paneller ve doğalgazlı radyant borular olarak ikiye ayrılabilir. Radyant paneller düzenlenerek büyük hacimlerin tavandan sıcak su ile ısıtılması mümkündür.

Ayrıca yine Recknagel’e göre insanlar için baş seviyesinde ısı yoğunluğu aşağıdaki değerleri geçmemelidir:

Borulu olan radyant ısıtıcılar 4 bölümden oluşur. Bu bölümler brülör, radyant boru, reflektör ve vakum fanıdır. Radyant ısıtıcının yakmış olduğu gaz sisteminin ucundaki vakum fanı tarafından emilim sağlar.

finishüstriyel ısıtmada; seramik ve boru tipi radyant ısıtıcı, hereke radyant ısıtıcı sıcak hava üreticisi ve elektrikli infrared ısıtıcılar gibi sistemler kullanılmaktadır. Bu sistemler, genellikle açık alan, cafe ve restoran, cami ve fabrika ısıtma yöntemlerinde yaygın olarak tercih edilmektedir.

Radyant ısıtıcı, konvansiyonel ısıtıcıların aksine hava moleküllerinin aksine maddeyi ısıtan modern day ısıtıcı tipidir. NG, LP veya elektrikten aldıkları enerjiyi ısı enerjisine dönüştüren radyant ısıtıcılar, bu enerjiyi kızılötesi ışınlar ile ısıtılacak ortama verir. Radyant ısıtıcıların çalışma prensibi güneşin dünyayı ısıtma prensibine birebir benzemektedir. Güneşin kızılötesi ışınlarının dünyaya çarpması sonucu bir ısı meydana gelir.

Bu ısıtma ekipmanlarının ısınma ihtiyacını karşılayabilmesi ve ebatlarının bulunduğu ortamı ısıtmaya yetecek olması son derece önemlidir. Teknolojinin gelişmesi ile beraber ısıtıcılarda Farklı boyutlarda ve farklı tasarımlarda üretilmeye başlanmıştır. Daha modernize edilmiş ve çOkay daha fazla ihtiyacı karşılayan ısınma teknolojileri ortaya konulmuştur.

Bek sayısının belirlenmesinde bir parça emniyetli davranılması öğütlenir. Sadece ısı kaybına dayanılarak ısıtıcı güçlerin belirlenmesi ve yerleştirilmesi, istenilmeyen sonuçlar doğurabilir. Aynı zamanda ısıtılacak yüzeyler üzerindeki ısı yoğunluğunun da kontrol edilmesi gerekir. Kısmen kapalı hacimlerde yapılan ısıtmalarda ise, hesap yöntemi tamamen ısıtılacak yüzeylerde sağlanması gerekli ısı yoğunluğuna dayanır.

Günümüzde kullanım alanları oldukça yaygın olan radyant ısıtıcı modelleri two farklı türde kullanıcıya sunulmuştur. Bu modeller arasından işletmenin ya da ısıtıcının kullanılacak olduğu alanın boyutuna göre bir tercih yapmanız mümkün.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *